Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Baztango onddoak ogi txigortuan, baserriko arrautza gorringoarekin
Osagaiak
  • Bi ogi-xerra
  • baratxuri-atalak - 4
  • Baztango onddoak - 200 g
  • Arrautza gorringo bat
  • Oliba-olioa
  • Maldon gatza
Prestaketa

Baratxuriak txiki txiki egin, oliba olioarekin prest dagoen zartagin batera gehitu, segundo pare bat biguntzen utzi, eta onddoak gehitu. 10 minutuz salteatuko dugu. Arrautza gorringoa eta zuringoa banatu eta  gorringoa 10 minutuz epeltzen utzi. Ogiari olio tanta batzuk bota eta xigortu. Ondoren,  ogiaren erdialdean onddoak jarriko ditugu. Sumendi forma emango diegu, erdian zuloa utziz. Zulo edo krater horretan gorringoa ipiniko dugu. Onddoak oso bero daudenez, bertan egingo da gorrigoa. Amaitzeko, Maldon gatza botako diogu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena