Pintxoen errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Leka, onddo eta ziazerba salteatua
3:37
Osagaiak
  • - Lekak
  • – Onddoak
  • – Ziazerbak
  • – Kuiatxoa
  • – Arrautza
  • – Tipula
  • – Esne gain begetala
  • Egilea: Rubiorena jatetxea, Beasain
Prestaketa

NOLA EGIN

Hasteko, kuiatxoa egosiko dugu urarekin. Behin egosia dagoenean, esnegaina bota, murrizten utzi eta dena irabiatuko dugu. Ondoren iragazki batetik pasa eta azken irakina emango diogu, textura krematsua lortu arte.

Bestetik, tipula zati txikitan egin eta su-eztitu egingo dugu. Behin hala dagoela, onddoak zatituta bota eta goxo-goxo eduki sutan behar bezala egiten diren arte.

Ondoren, lekak zati txikitan egingo ditugu. Ura sutan jarri gatzarekin, eta behin irakiten hasten denean, lekak bertara bota eta 2 minutuz egosi behar dira. Hortik ur hotzetara aterako ditugu, egosketa etenteko.

Azkenik, zartagi batean ziazerbak zatituta jarri su bizian. Erregosten direnean, onddoak eta lekak bertaratu eta salteatu. Azkenik, gatz puntuan jarri eta platereratu.

NOLA AURKEZTU

Lagungarri bezala, arrautza bat galdarraztatu daiteke. Eta bukaeran, kuiatxo krema pixka bat gehitu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa