Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Bakailao konfitatua:
Kazola batean oliba olioa jarri, kazola erdiraino, baratxuri aleak zapaldu eta bertan sartu, olioa epeldu eta bakailao solomoa bitan moztuta sartu, 10 minutuz egiten utzi.
Porru patata:
Zatitu barazkiak (azenarioa, porrua, patata) eta salteatu oliba-olioarekin. Busti urarekin eta saldarekin eta egosi 20 minutuz. Iragazi salda, gatz-puntuan jarri, gehitu olio ketua eta emultsionatu termomixarekin edo turmixarekin.
Porru erregosia:
Porrua garbitu ondoren, xerratan moztu eta olio eta gurin pixka batekin erregosi, gatza jarri.
Tipulin txikiak eztiarekin:
Tipulinak zuritu, erditik moztu eta zartagin batean olioarekin gorritu bi aldetatik, ondoren, ezti txorrotada bat bota eta karamelatzen utziko ditugu bigundu arte.
Ogi karratutxo xigortuak:
Ogia laukitxotan moztu eta erretilu batean labera sartu, 170ºC tan xigortu.
Bukaera:
Plater sakon batean porru erregosi koilarekada bat jarri eta gainean bakailao konfitatua, alboetan tipulin txikiak eztiarekin eta porrusalda krema. Jarri gainean ogi xigortu batzuk.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa