Itxi

Amarauna

Finlandiako gastronomia

Tytti Thusberg diseinatzaileak Finlandiako zein jaki ekarri ote du Amaraunekoek dastatzeko?

Arantxa Arza | EITB Media

Finlandian negu partean sarri jaten duten jakia da. Patata du oinarri eta labean egiten da. Hori dastatuz Finlandia ezagutu dugu. Kontatu du etxe bakoitzak baduela bunker bat aspalditik Errusiarrengandik babesteko sortua, beti izan delako bi herrialdeen arteko harremana tira-biratsua

  • Titty Thusber Amarauneko estudioan Finlandiako jakia prestatzen

    Titty Thusber Amarauneko estudioan Finlandiako jakia prestatzen

    18:12 min
imagen player
imagen player
imagen player

Tytti Thusberg diseinatzaileak ekarri duen jakiak patatak ditu oinarrian. Xerratu, eta esnegaina bota behar da, baratzuri pixka batekin. Beste geruza bat labeko tartera osatu arte eta ondoren, gozo-gozo labean egin. Hori dastatuz ezagutarazi du 26 urte Donostian daramatzan diseinatzaileak. Finlandiarrak aurrikuspenez jokatzea gustazen zaiela aitortu du, ez zaiela inprobisatzerik gustatzen.