Itxi

Gizartea

GIPUZKOA

Donostiako tabernek pintxoak estali beharko dituzte koronabirusagatik

AGENTZIAK | ERREDAKZIOA

Printzipioz, exijentzia hori osasun alertak iraun bitartean mantenduko da.

  • Donostiako pintxoak

    Donostiako pintxoak. Irudia: EFE

Donostiako Udalak barran jarritako pintxoak estaltzea exijituko die hiriko ostalaritzako ostatu guztiei koronabirusagatik, "prebentzio, osasun publiko eta higiene neurri gisa".

Donostiako Osasun Publikoko Enrique Ramos zinegotziak neurria Gipuzkoako Ostalari Elkarteko arduradunekin adostu dutela adierazi du "herriko hainbat sektoretan kezkatzen hasia zena" jorratzeko egindako bileran.

"Dirudienez, elikagaiek ez dute birusa transmititzen", gogorarazi du Ramosek, baina, "prebentzioagatik", neurria hartuko da.

Exijentzia hori "hiriko ostalaritza ostatuetan egiten diren derrigorrezko ikuskatzeetako protokoloan txertatuko da", adierazi du zinegotziak eta haustea "osasun-higiene hauste larritzat" joko da, "zigor ekonomikoa edo lokalaren itxiera" ekarri dezakeena jarrera errepikatzen bada.

Hala ere, "Udalak epe bat emango die lokaletako jabeei barrak prestatzeko" eta pintxoak "beira-arasekin, tapekin edo arauak baldintzak betetzen dituzten bestelako elementuekin" estaltzeko.

Printzipioz, exijentzia hori osasun alertak iraun bitartean mantenduko da, iturri berak zehaztu duenez.

Bere aldetik, Gipuzkoako Ostalaritzako zuzendaritzak "barrako pintxoak beiraz edo antzerako sistemekin hornitzea" gomendatzen dien prentsa-ohar bat bidali die elkartekideei.

Helburua pintxoaren "kalitatea" eta "kultura" mantentzea eta "osasun prebentzioko sektoreko praktika onak bermatzea" dela nabarmendu du elkarteak.

"Badakigu neurriak esfortzu ekonomiko garrantzitsua eskatzen duela sektorearentzat, inbertsio mailan zein salmenten jaitsieran", adierazi du elkarteak. Hala ere, aldi beran "hartutako erabakiak Gipuzkoako ostalaritzaren kalitatearen irudia mantentzen laguntzen du", azpimarratu du.

Kontuan izan osasun agintariek koronabirusaren aurrean eman dituzten aholkuak. Albiste faltsuak zabaldu arren, agintariek emandakoei bakarrik egin kasu. Zalantzarik baduzu edo gaitza hedatu den gune batera bidaian joan ostean sintomarik baduzu, Osasun Kontseiluaren telefonora dei dezakezu: 900 20 30 50 (EAE) eta 948 290 290 (Nafarroa). Gogoratu COVID-19 gaitza ez hedatzeko modurik eraginkorrena eskuak sarri garbitzea dela; ahoa estaltzeko maskarak bakarrik dira gomendagarriak sintomak badituzu edo adineko pertsonekin edo immunodeprimituekin harremanetan bazaude.